Toiminta

Helsingin juoksijat 2021

HELSINGIN JUOKSIJAT –
HELSINKI RUNNERS ry
ON VUONNA 2016
PERUSTETTU JUOKSUSEURA

Seuran sydämessä sykkii intohimo juoksuun

Haluamme tarjota innokkaille harrastajille mahdollisuuden kehittää itseään täysipainotteisen harjoittelun kautta.

Me, Helsingin Juoksijat – Helsinki Runners ry tai tuttavallisemmin HelRun synnyimme, kun jo vuosia yhdessä treenannut porukkamme päätti luoda uudenlaisen juoksuyhteisön. Maratonklubi oli syntynyt. Tarkoitus oli panostaa laadukkaaseen valmennukseen ja jakaa juoksemisen upean fiiliksen muiden kanssa. Nykyään seurassamme toimii noin sata jäsentä.

Juoksu on niin paljon enemmän kuin yksinäistä kestävyysharjoittelua. Se on yhdessä kilpaileminen ja seurakavereiden tsemppaaminen, se on elämäntapa. Me Helsingin Juoksijoissa ymmärrämme tämän syvällisesti.

Ammattimainen valmennus

HelRunin valmentajina toimivat Tero Knuutila ja Visa Orttenvuori, joilla on vuosien kokemus juoksijoiden valmentamisesta. Heidän ammattitaitoisissa käsissään, niin kuntourheilijat kuin kilpakuntoilijatkin, saavat parasta mahdollista opastusta ja valmennusta.

Valmennuksemme on tarkoitettu kaiken tasoisille juoksijoille. Olitpa aloittelija, joka haluaa oppia juoksun perusteet tai kokeneempi aikuisurheilija, joka haluaa parantaa tuloksiaan tai palata takaisin lajin pariin, tarjoamme sinulle tukea, ohjausta ja resursseja tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Vaikka treenaamme pääasiassa Helsingissä, harjoituksiimme ovat tervetulleita kaikki pääkaupunkiseudun ulkopuoleltakin. Olemme juoksuseura täynnä intohimoisia juoksijoita, jotka nauttivat yhteisestä treenaamisesta – mielestämme yhdessä juokseminen on parasta.

Treenejä, leirejä, kisoja ja kivaa yhdessäoloa

Helsingin Juoksijoiden toiminta on muutakin kuin säännölliset juoksutreenit kaksi kertaa viikossa. Olemme järjestäneet leirejä vuosittain: alkukesästä Saarenmaalla tai Otepäässä ja loppukaudesta Pajulahdessa tai Vierumäellä. Kerran talvileiri pidetty Kenian ylängöllä. Leireillä ohjelma koostuu juoksuharjoitusten lisäksi lihaskuntoharjoituksista, rentoutumisesta kylpylässä, yhteisistä päivällisistä ja illanvietoista.

Yhdessä kisoihin ja retkiin

Yhteisiä osallistumisia juoksukisoihin on ollut isommalla tai pienemmällä joukolla. Jo perinteeksi ovat muodostuneet MK Facade-Cup ja Vantaan maraton. Retkiä on tehty myös Lohjan talvijuoksuihin, Paavo Nurmi -kisoihin sekä KeepFIT-polkujuoksuun. Joukostamme on aina ollut osallistujia Helsinki Running Dayssä ja Helsinki Half Maratonilla. Olemme osallistuneet joukkueina myös maratonviesteihin.

Maratonklubi

Maratonklubin treeniohjelmat on tehty tavoitteellisiksi niin, että kuntohuiput osuvat sopivasti kevään ja syksyn kisoille. Ohjelmaan kuuluu myös lihaskuntoharjoittelu, jota tehdään itsenäisesti, mutta johon saadaan tarvittaessa ohjausta ja treeniohjelmia valmentajilta.

NUTS 2023 - Helsingin Juoksijat Petra ja Tuire auringonlaskussa.
Kuva: Rami Valonen
muutaKiN KUN VAIN PELKKÄ MARATON

Maratonklubissa ei treenaa pelkästään maratoonareita vain sen lisäksi myös urheilijoita jotka keskittyvät esim. 800m, 1500m, 5km, 10km, puolimaratoniin ja polkujuoksu-ultriin. Olemme osallistuneet Suomen Aikuisurheilijoiden (SAUL) ja Suomen Urheiluliiton (SUL) järjestämiin kisoihin. Ratajuoksua on harrastettu varsinkin kesäkaudella, kun kevään maraton on juostu ja pidetään ylimenokautta pitkän matkan juoksusta.

Seuran jäsenistä löytyy muidenkin lajien, kuten suunnistuksen, hiihdon ja triathlonin harrastajia. Porukalla on käyty esimerkiksi Jukolan viestissä ja Sulkavan souduissa.

Tiedotuskanavina toimivat vain jäsenille tarkoitetut Facebook- ja WhatsApp-ryhmät, joissa muistutetaan treenipäivistä ja tarvittaessa tarkennetaan harjoitusohjelmaa ja -paikkaa. Sivuilla käydään välillä vilkasta keskustelua juoksuun ja seuran toimintaan liittyvistä ajankohtaisista asioista.

Helsingin juoksijoiden jäsenä voit päättää seuran asioista. Saat tarvittaessa äänesi kuuluviin ja voit vaikuttaa toiminnan sisältöön.

Seuramme keskittyy juoksu-urheiluun, joten voimavarat eivät jakaudu moneen suuntaan vaan voimme pitää fokuksen juoksussa ja olla siinä hyviä.