Kestävyysjuoksijan voimavalmennus

Kestävyysjuoksijan voimavalmennus

Helsingin Juoksijoiden kestävyysjuoksijan voimavalmennus URHEAssa aloitettiin vuonna 2022 meidän entisen valmentajan Pasi Päällysahon ja liikuntavalmentaja Lilli Grönroosin johdolla ja sen suosio on sen jälkeen vain kasvanut. Voimavalmennustreeni jatkui vuonna 2023 Tero Knuutilan johdolla. Voimavalmennus on suunniteltu yhteensopivaksi maratonklubimme harjoitusten kanssa, tarjoten jäsenillemme kokonaisvaltaista treeniä.

Voimavalmennuksen pääpaino on maksimi- ja nopeusvoimaharjoittelussa, josta on tutkitusti hyötyä kestävyysjuoksijalle. Voimaharjoittelu lisää juoksun taloudellisuutta ja ennaltaehkäisee rasitusvammoja. Tavoitteena on tarjota progressiivinen ohjelma, joka auttaa kehittämään liikemalleja ja soveltuu kestävyysjuoksijalle.

Valmennuksessa huomioidaan perusvoiman, maksimivoiman sekä nopean voimantuoton alueet järkevänä jatkumona. Tämä tarkoittaa, että valmennuksessa otetaan huomioon jokaisen osallistujan lähtötaso ja edistymisen mahdollisuudet. Jokaisen osallistujan voimaharjoittelun tekniikoiden taitotaso, kehon koordinaatiokyky ja liikkuvuus sekä tukilihaksiston kunto otetaan huomioon.

Valmennus pyrkii tarjoamaan jokaiselle osallistujalle tarvittavat työkalut vammojen ja kropan kremppojen ehkäisyyn sekä juoksunopeuden ja taloudellisuuden kehittämiseen. Voimavalmennus tarjoaa mahdollisuuden syventyä voimaharjoitteisiin ja niiden soveltamiseen juoksuharjoittelussa.

Helsingin Juoksijoiden tekee core harjoituksia

Helsingin Juoksijoiden voimavalmennus kehitetään juoksusuoritusta monipuolisesti ja tavoitteellisesti. Se tarjoaa valmiudet ja välineet kestävyysharjoittelun tueksi, edistäen sekä fyysistä että henkistä kehitystä. Tervetuloa mukaan valmennukseen.