Polkujuoksukliniikka

Ota polkujuoksun tekniikka haltuun!

Helsingin Juoksijat järjesti ensimmäisen polkujuoksuklinikkansa Sipoonkorven luonnonkauniissa maisemissa huhtikuussa 2023. Ohjaajana toimi valmentaja Tero Knuutila. Päivästä muodostui unohtumaton ja opettavainen tapahtuma.

Polkujuoksukliniikka oli suunnattu kaikille, jotka halusivat kehittyä taitavammiksi, varmemmiksi ja nopeammiksi polkujuoksijoiksi. Polkujuoksu on oma taiteenlajinsa, jossa yhdistyvät fyysinen haastavuus ja teknisessä maastossa liikkuminen. Tero Knuutila ohjasi osallistujia niin, että jokainen sai mukaansa yhden keskeisen kehityskohteen, jota työstää jatkossa.

Polkujuoksukliniikka ei ollut pelkkä teoriaistunto, vaan osallistujat pääsivät heti soveltamaan oppimaansa käytännössä. Päivän aikana tutustuttiin polkujuoksun keskeisiin tekniikoihin erilaisten haastavien maastonkohtien kautta. Käytännönläheinen opetus antoi osallistujille uudenlaista varmuutta ja rohkeutta polkujuoksun parissa.

Osallistujien palautteet olivat varsin positiivisia. Yksi osallistuja, Sini, kiteytti päivän fiilikset sanoen:

”Oli meillä upea päivä ja hyvä treeni.”

Sini

Tämä yksi lausahdus kuvaa hyvin päivän onnistumista ja osallistujien iloista mielialaa. Osallistujat saivat paitsi opettavaisen päivän, myös upean kokemuksen luonnosta ja yhdessä tekemisen ilosta.

Polkujuoksukliniikka osoittautui arvokkaaksi kokemukseksi niin kokeneille polkujuoksijoille kuin aloittelijoillekin. Se tarjosi ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia uutta, kohdata samanhenkisiä ihmisiä ja kehittää omia taitojaan innostavassa ympäristössä.

Helsingin Juoksijat odottaa innolla tulevia polkujuoksuklinikoita. Tervetuloa mukaan seuraavaan tapahtumaamme ottamaan polkujuoksun tekniikka haltuun!