Marko

Entinen futaaja, nykyinen juoksija

Marko

Kiinnostus liikuntaa ja urheilua kohtaan alkoi jo ala-asteikäisenä. Siihen vaikutti erityisesti positiiviset kokemukset ja kaverit sen parissa. Aloin pelata jalkapalloa 7-vuotiaana ja pelasin sitä aktiivisesti 25 vuotta. Jalkapallo on juoksupeli ja vaatii kovaa kuntoa juosta pallon perässä 90 minuuttia. Näin ollen treenaamiseen kuului isona osana juoksu.

Aktiiviuran jälkeen oli kovin luonnollinen jatkumo jatkaa juoksun parissa. Se on yksinkertainen ja vapauttava tapa pitää itsensä kunnossa. Ei muuta kuin juoksukengät jalkaan ja poimimaan kilometrejä silloin, kun siltä tuntuu.

Jalkapallon myötä rakastuin juoksemiseen ja sillä on iso merkitys elämässäni. Juokseminen merkitsee minulle vapautta ja irtautumista arjen pyörteistä. Moni kiperä ”mielen lukko” on myös auennut juoksupoluilla. Juokseminen on minulle myös vaikuttamista. Meriupseerin ammatissa olen kohdannut useita nuoria ihmisiä, joiden liikuntakipinään olen saanut vaikuttaa omalla innokkaalla juoksuasenteellani.

Olen pääsääntöisesti treenannut Suomenlinnassa tikkaamalla mukulakiviteitä ja vallien päällä keräillen kilometrejä. Juoksen paljon yksin. Se on hyvin vapauttavaa, mutta kaipaan yhteisöllistä treenaamista sekä porukassa tekemistä ja Helsingin Juoksijat ovat paras jengi siihen hommaan.

Helsingin Juoksijoiden myötä olen saanut tutustua upeisiin ihmisiin ja heidän kautta juoksemiseen on tullut iloa sekä monipuolisuutta.

Toivotan kaikille reipasta juoksuaskelta ja runsaita sekä terveitä kilometrejä.