Helsingin Juoksijat

Treenejä, leirejä, kisoja ja kivaa yhdessäoloa

Helsingin Juoksijoiden toiminta on muutakin kuin säännölliset juoksutreenit viikottain. Olemme järjestäneet leirejä vuosittain: alkukesästä Saarenmaalla tai Otepäässä ja loppukaudesta Pajulahdessa tai Vierumäellä. Yhden kerran on talvileiri pidetty Kenian ylängöllä. Leireillä ohjelma koostuu juoksuharjoitusten lisäksi muun muassa lihaskuntoharjoituksista, rentoutumisesta kylpylässä, yhteisistä päivällisistä ja illanvietoista.

Maratonklubin treeniohjelmat on tehty tavoitteellisiksi niin, että kuntohuiput osuvat sopivasti kevään ja syksyn maratoneille. Ohjelmaan kuuluu myös lihaskuntoharjoittelu, jota tehdään itsenäisesti, mutta johon saadaan tarvittaessa ohjausta ja treeniohjelmia valmentajilta.

Maratonjuoksun lisäksi harrastetaan ratamatkoja (esim. 800 m, 1500 m) ja olemme osallistuneet Suomen Aikuisurheilijoiden (SAUL) järjestämiin kisoihin. Ratajuoksua on harrastettu varsinkin kesäkaudella, kun kevään maraton on juostu ja pidetään ylimenokautta pitkän matkan juoksusta.

Yhteisiä osallistumisia juoksukisoihin on ollut isommalla tai pienemmällä joukolla. Jo perinteeksi ovat muodostuneet Aktia-cup ja Vantaan maraton. Retkiä on tehty myös Lohjan talvijuoksuihin, Paavo Nurmi -kisoihin sekä KeepFIT-polkujuoksuun. Joukostamme on aina ollut osallistujia Helsinki Running Dayssä ja Helsinki Half Maratonilla. Olemme osallistuneet joukkueina myös maratonviesteihin.

Seuran jäsenistä löytyy muidenkin lajien, kuten suunnistus, hiihto ja soutu, harrastajia. Porukalla on käyty Jukolan viestissä ja Sulkavan souduissa.

Seuran tiedotuskanavina toimivat vain jäsenille tarkoitetut Facebook- ja Whatsapp-ryhmät, joissa muistutetaan treenipäivistä ja tarvittaessa tarkennetaan harjoitusohjelmaa ja -paikkaa. Sivuilla käydään välillä vilkasta keskustelua juoksuun ja seuran toimintaan liittyvistä ajankohtaisista asioista.

Seuran hallinto on tarkoitus pitää mahdollisimman kevyenä ja avoimena. Jokainen jäsen saa tarvittaessa äänensä kuuluviin ja voi vaikuttaa toiminnan sisältöön.

Seuramme keskittyy juoksu-urheiluun, joten voimavarat eivät jakaudu moneen suuntaan vaan voimme pitää fokuksen juoksussa ja olla siinä hyviä.