_Tero Knuutila

Valmentaja Tero Knuutila

Tero on yksi kokenein ja arvostetuin suomalaisten kuntoilijoiden ja kilpakuntojuoksijoiden valmentaja ja ohjaaja viimeisen kymmenen vuoden ajalta.

Terolla on lähes 10-vuoden intensiivinen kokemus kuntoilijoiden ohjauksesta ja valmennuksesta. Hänen ohjauksessaan monta tuhatta henkilöä, lukuisista yrityksistä ja yhteisöistä, on ollut aloittamassa juoksuharrastustaan, kehittämässä juoksutekniikkaansa ja harjoitteluansa, sekä merkittävästi parantamassa kuntoansa ja hyvinvointiansa.

Tero on toiminut näiden vuosien aikana useasti Suomen suurimpien juoksutapahtumien päävastuullisena juoksuvalmentaja, mukaan lukien HCM, HCR, Naisten Kymppi ja Yritysmaratonviesti. Tapahtumavalmennusten lisäksi Tero on ollut kehittämässä ja vastaamassa kuntojuoksutoiminnasta ja -valmennuksesta useassa Suomen eturivin seurassa.

Teron laaja-alaiseen osaamisen juoksuliikunnan ja -urheilun saralla kuulu myös huipputuntemus suurista juoksutapahtumista, sekä erilaisista harjoitus- ja tapahtumamatkoista ulkomaille. Tero on aikoinaan toiminut HCM:n ja HCR:n markkinointipäällikkönä ja hän on myös itse osallistunut näiden lisäksi moniin suuriin juoksutapahtumiin ympäri maailmaa. Hän on asunut myös 3 vuotta Keniassa, josta hänellä on paljon mielenkiintoisia tarinoita ja kokemuksia huippu-urheilun ja valmennuksen parista. Teron oppeja värittävätkin nämä kokemukset ja havainnot maailman huipulta, jotka hän on jalostanut jokaiselle kuntoilijalle sopivaan ja mieleenpainuvaan muotoon.

Teron osaaminen ei rajoitu ainoastaan juoksumaailman monipuoliseen tuntemiseen, sillä yhtenä Suomen kärkipään kokonaisvaltaisen työhyvinvoinnin valmentajista ja osaajista, hän ymmärtää erinomaisesti monipuolisen kuntoliikunnan merkityksen osana yksilön kokonaisvaltaista hyvinvointia, sekä sen sovittamisen työ- ja arkielämän haasteisiin ja tilanteisiin. Tero toimii jatkuvasti yhtenä keskeisenä kuntojuoksun sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntijana paitsi työyhteisöissä niin myös Suomen suurimmissa aikakausilehdissä ja julkaisuissa.

Terolla on monipuolisen juoksu- ja liikuntaosaamisen lisäksi aikuiskouluttajan pätevyys Helsingin yliopistosta sekä kauppatieteiden maisterin tutkinto Aalto yliopiston kauppakorkeakoulusta. Hän on pidetty ja innostava puhuja ja valmentaja, joka kannustaa ihmisiä liikunnan ja arkielämässä helposti toteutettavien terveellisten elämäntapojen pariin.