Peloton-tiimissä panostetaan yhteistyöhön

Marraskuussa 2021 perustettuun Helsingin Juoksijoiden Peloton-tiimiin kuuluu SM-tason juoksijoita. He haastavat maan kovinta kestävyysjuoksukärkeä. Tiimin tarkoituksena on kehittää kestävyysurheilua, tiivistää juoksijoiden yhteistyötä ja saada ryhmän avulla yksilöt ”lentoon”. 

Tiimin nimi juontaa juurensa maantiepyöräilijöiden tiiviiseen yhteistyöhön. Ranskankielinen sana peloton viittaa pyöräilyssä pääjoukkoon, erityisesti Ranskan ympäriajossa. Peloton-ryhmässä kilpailijat ajavat hyvin lähellä toisinaan säästääkseen energiaa. Joukko kulkee eteenpäin kuin linnut muodostelmassa.

Helsingin Juoksijoiden Peloton-tiimin kuuluvat Päivi Kauppinen, Lauri Palsa, Joonas Hytönen, Kristian Lindroos ja Meri Savolainen. 

Esittelyt:

Päivi: Juoksemisen palo toi minut takaisin juoksun pariin monen vuoden tauon jälkeen. Omien rajojen etsiminen, treenaamisen nautinto ja kilpailuvietti ovat tärkeä osa elämääni. Tulokset ja sijoitukset: SM-maraton (2020), 2.43.45 (2.), Kalevan Kisat 10 000 m (2020), 35.35,91 (4.), Kalevan Kisat 10 000 m (2021), 34.56.55 (5.).

Lauri: Tavoitteellinen juoksuni sai lähtölaukauksen ensimmäisestä maratonistani syksyllä 2019. Ilokseni olen huomannut, että juoksusta kirjoitetaan paljon, tietoa on saatavilla eri muodoissa monipuolisesti ja kestävyysjuoksua tutkitaan eri puolilla maailmaa. Koen, että tutkijakoulutukseni on antanut eväitä perehtyä ja tarkastella juoksuharjoittelua suunnitelmallisesti ja eri näkökulmista. Kaudella 2021 olin SM-kilpailuissa sijoilla 11. – 27. Juoksu on samanaikaisesti varsin henkilökohtaista, mutta siinä on myös paljon jaettua ja yhteisöllistä. Peloton-tiimissä minua kiehtoo positiivinen tavoitteellisuus, juoksun ilosta nauttiminen ja erilaisia rajoja ylittävä uudenlainen yhdessä tekeminen.

Joonas: Pitkän palloilulajihistorian jälkeen aloin käydä lenkillä vuonna 2017. Juoksu ja halu kokeilla omia rajojani veivät mennessään. Nykyään elän unelmaani saadessani juosta SM-tasolla ja tavoitella omaa maksimiani juoksijana. Kahden pienen tytön isänä harjoittelu ei aina suju suunnitelmien mukaan. Mutta toisaalta voin aina luottaa siihen, että kulki juoksu tai ei suurimmat (ja ainoat) fanini kannustavat mukana niin kilpailuissa kuin harjoituksissakin. Kaudella 2021 olin SM-kilpailuissa sijoilla 10. – 24. Tulokset kaudella 2021: 5000 m 15.33, 10 000 m 31.50, maraton 2.32.19. Kaudella 2022 haluan olla taas vähän lähempänä Suomen parhaita sekä menestyä joukkueena!

Kristian voitti Vantaan maratonin lokakuussa 2021 ajallaan 2.28.42, joka on myös hänen ennätyksensä. Meri on aktiivinen thriatlonisti, jolla on myös kovia juoksutavoitteita vuodelle 2022.

Lisäksi mukana ovat Pasi Päällysaho (juoksuvalmentaja ja tiimin “sydän”) ja Virpi Taipale.

Pasi: Juoksuvalmentaja, Helsingin Juoksijoiden perustajajäsen ja valmentaja. Tulokset: maraton 2.48.22, 100 km 8.14.43. 

Virpi: Tiimin some-vastaava ja taustatuki. Intohimoinen kilpakuntoilija ja juoksun ystävä. Helsingin Juoksijoiden perustajajäsen. 

Peloton-tiimissä luodaan uudenlaista ajattelua ja tekemisen tapaa urheiluskeneen. Lähestymistavassamme korostuu yhteistyö erilaisten toimijoiden ja seurojen kesken. Peloton-tiimi on myös omalla panoksellaan ja esimerkillään kannustamassa erilaisia ihmisiä juoksuharrastuksen ja liikunnan pariin. 

Peloton-tiimissä:

  • Harjoitellaan yhdessä kannustavassa hengessä
  • Keskustellaan, jaetaan tietoa ja kokemuksia 
  • Järjestetään yhteisiä harjoituksia, tapahtumia ja leirejä
  • Kisataan tiiminä

Juoksu on intohimo, joka yhdistää ihmisiä!

Jos kiinnostuit tiimimme toiminnasta ja haluat lisätietoja, ota yhteyttä: Pasi Päällysaho, pasi(at)pasipaallysaho.fi, 040 559 8258.

 

Ylimmäisessä kuvassa Lauri (kuva: Touho Häkkinen). 
Keskimmäisessä kuvassa Päivi tummissa juoksuvaatteissa. 
Kolmanneksi alimmaisessa kuvassa Joonas. 
Toiseksi alimmaisessa Meri.
Alimmaisessa Kristian (kuva: Jarmo Koskela).